Tilnærmet forbrødring på Lerkendal (Salmar-banen) i supporterkampen mellom Liverpool og Manchester United

Liverbirds Trondheim inviterte til Supporterkamp mellom LFC og MUFC på Lerkendal lørdag 12.sept klokka 13. Dette var en del av et større arrangement vi gjennomførte denne dagen og som ble avsluttet på Three Lions i storoppgjøret mellom MUFC – LFC.

Det var en stor interesse for å spille denne kampen og fra MUFC’s supportere, så måtte det loddtrekning til da det meldte seg i overkant av 40 stykker.
Vi hadde booket oss en dommer fra Arsenalsupporterne, men pga. misforståelser, så måtte vi stille med en dommer fra Liverbirds (les noen var opptatt av å drive valgkamp så han svelget førti kameler og stilte som dommer! Pål Sture som dommeren het, beveget seg et lite hakk mere enn Jan Mølby i hans storhetstid 😀 ) Det skal sies at dommeren fikk følgende skussmål fra MUFC; «Du er den beste Liverpoolsupporterdommeren vi noen gang har opplevd».

Lagene møtte opp i god tid til oppvarming og kl 13 braket det løs. MUFC fikk velge draktfarge og valgte selvsagt rødt, LFC stilte i hvite for anledningen, vi var jo dagens bortelag (i kveldens hovedkamp) uansett.

Viktige hendelser i kampen:

 • Etter 7 spilte minutter kom det første målet, 1- 0 til MUFC
 • 8 minutter 1-1 og dagens første scoring til LFC
 • 12 minutter spilt og første spiller måtte gi seg pga en lang natt som varte til morgenen, det var egentlig helt greit siden Wenche (fra Liverbirds) måtte låne bort drakten sin. Den ble umiddelbart hengt til lufting.
 • 38 minutter spilt og dagens 2 scoring kom til MUFC.
 • 40 minutter og det ble avblåst for pause. Da hadde vi en LFC-spiller nede for telling. Dessverre viste deg seg at han hadde fått avrevet leddbånd. Isposer var mangelvare, men Scandic hotellet ga oss isbiter som ble med i bilen til legevakten. I tillegg så dro 3 spillere fra MUFC-leiren, deriblant keeperen. Mulig han angrer på det i dag… 😉
 • Andre omgang startet med et massivt press fra MFC og vi fryktet det verste. Heldigvis fikk vi i god Liverpool-ånd messet spillerne til å skjerpe seg og komme frem på banen igjen.
 • Etter 12 minutter i 2. omgang kom scoringen til LFC. Det oppstå noen uenigheter da hjemmelaget mente at det var angre på keeper, men dommeren dømte og det sto nå 2-2
 • 14 minutter 2-3, en fantastisk lobb fra LFC og vi gikk for første gang opp i ledelsen
 • 15 minutter2-4, en perle i krysset og tom MUFC-spillerne måtte gni seg litt i øynene.
 • 22 minutter 2-5 LFC
 • 27 minutter 2-6 LFC
 • 30 minutter 2-7 LFC
 • 34 minutter 2-8 LFC
 • 38 minutter 2-9 LFC
 • 40 minutter SLUTT

Det ble en knusende seier til Liverbirds Trondheim over det som nå antagelig etter hvert blir Red Army Trondheim (se kommentar fra en MUFC-supporter). Vi i Liverbirds Trondheim tar litt mer enn halve æren for at The Red Army i Trondheim blir en realitet i såfall og ønsker de velkommen etter. Utrolig morsom kamp, med mye bra spill fra begge leire. Det var godt humør og forbrødring mellom leirene.

Rosenborg-shopen stilte med flotte premier. Alle spillerne fikk hver sine «vi skal slukke Brann-tepper», i tillegg til at vi fikk en del andre effekter som vi delte ut i løpet av kvelden.

En ivrig Liverpoolsupporter stilte med is-te til alle spillerne, snillt gjort og nødvendig med tilførsel av væske.

Vi avsluttet med å ta et felles lagbilde på midtbanen før turen gikk videre til Three Lions og kveldens hovedkamp, etter en dusj for spillerne selvsagt. Fra den kampen velger vi å trekke frem Bentekes scoring som vårt høydepunkt. Vi antar for øvrig at The Red Army har et litt annet syn på resultatet av kampen enn oss. Men kampen er over og vi ser frem mot neste…walk on.

Dessverre så endte totalt to spillere (fra LFC) på legevakt/sykehus. Vi har allerede vært i kontakt med de, sendt våre lykkeønskninger og forberedt dem på en invitasjon for å se kamp sammen med oss på Three Lions om ikke lenge. De er såpass ved godt mot at de har takket ja til det  🙂

Totalt sett så hadde vi en flott dag. Vi kan trygt si at årets første supportertreff ble en suksess og vi takker alle spillere, de som møtte som publikum og de som ble med på Three Lions på kvelden og lagde liv. Dette vil gjentas!

Tilbakemeldinger fra Unitedleiren etter happeningen:

* Jeg synes dette var et kjempebra tiltak som bidro til å krydre et allerede stort oppgjør ytterligere 🙂 Dette er noe som absolutt burde bli en tradisjon før hvert ligaoppgjør mellom United og Liverpool! Tror flere (inkludert meg) ble inspirert til å sette i gang Red Army @Trondheim for flere supporteraktiviteter og ikke minst for å få drillet et litt mer samkjørt lag til neste oppgjør 😉 Dette er noe som hadde vært gøy og fått til mellom flere PL-klubber som har mange supportere i Norge! (Arsenal, Chelsea, Tottenham..)

 *Synes dette var kjempe flott 🙂 virkelig moro. Kunne gjerne gjort dette oftere og kanskje ikke bare til kampene 🙂 

*Utrolig artig greie og ville lett vært med på det igjen, Jeg kan få stilt med linjedommere og **** hallen til en kjempebillig penge!Hadde vært kjempeartig og gjort dette til en tradisjon!

Tilbakemeldinger fra våre:

*Et fantastisk tiltak og en kjempesuksess. Absolutt noe som burde gjentas, og gjerne mot flere av de » store » klubbene også. 

Dette ble sagt på vår FB-side;

*Ble veldig imponert over laginnsats’n og gårdagens 2-9 seier. Kanskje vi skal stille med et eller to lag hvis det er ledig? (Trondheim indoor)

*Da jeg coachet Liverbirds Trondheim i går – var jeg vitne til entusiasme, fotballglede, smil, heiarop, glitrende fotballspill, langskudd i vinkelen og en ung gutt som spurte om han kunne få spille. Jeg sa han skulle få ta straffespark om det ble det 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.