Velg deg ut en tropp på 15 spillere for totalt £100 m og så er du med I konkurransen om sesongens manager! (FPL for Dummies)

Det er selvsagt Fantasy Premier League vi snakker om. Til nå har 60 managere meldt seg på ligaen til Liverbirds Trondheim og inntil videre så er 16 av disse medlemmer av Liverbirds Trondheim. Medlemmene er med og kjemper om å vinne en signert spillertrøye.

Hva går FPL ut på? Hvordan fungerer det?

Først så melder du deg inn via https://fantasy.premierleague.com/ . Det er en egen «sign up now» godt synlig på siden. Videre registrerer du de opplysnigene du blir bedt om til du er kommet i mål med selve førstegangsregistreringen.

Så starter det morsomme!
Du må velge deg et navn på laget ditt, mitt heter Livergirls FC.
Du må velge ut farger på drakten og ikke minst du må velge deg 15 spillere.

Som sagt så har du £100 m å kjøpe spillere for. Tenk litt gjennom hvem du kjøper, det kan være du må gjøre noen endringer mens du holder på, for enkelte spillere du kanskje sikler etter, er rådyre. Du kan IKKE ha mer enn 3 spillere fra samme lag, dette gjelder for alle rundene.

Når du har valgt dine spillere, så velger du kaptein og visekaptein. Kapteinen får «doble poeng» i forbindelse med poengutdeling pr runde. Du velger deg ligaer du deltar i, Koden for å delta i Liverbirds Trondheim er: 115418-37462. I tillegg så har blant annet Liverpoolhjerter og Liverpool Norge enge ligaer, vi har lagt ut koder til disse på vår FB-side

Poengsanking, Hvordan bli en god manager!

Hvor mange poeng spillerne dine får, er avgjørende for hvor du ender opp i rangeringen av sesongens manager. Det er selvsagt en fordel å være med helt fra starten av, oppstart er 13. August kl 11:30 (engelsk tid). Enkelte ligaer stiller også krav til medlemskap og oppstart fra 1. runde.
I løpet av en runde(runden følger PL-sesongen) får spillerne du har valgt ut, både pluss og minuspoeng, avhengig av hva de bidrar med på banen. Dersom noen av dine utvalgte IKKE spiller, får de heller ingen poeng.

Etter hver runde så kan du bytte spillere, enten så bytter du mellom de på banen og de på benken, eller du kan velge å selge og kjøpe ny. Det ligger informasjon om deadlines inne på fanen «my team» på din FPL-bruker. MERK at du I utgangspunktet kun kan selge/kjøpe 1 spiller pr runde (ønsker du å selge/kjøpe flere vil du få trekk i poeng, det kommer opp informasjon om dette). Hvem du kan kjøpe er avhengig av  hvem du selger (husk fortsatt så gjelder at du kun kan ha 3 totalt fra samme lag og I tillegg så må du ha penger til å kjøpe).
Prisen på spillerne vil variere gjennom sesongen, avhengig av hvor bra/dårlig de gjør det. Det er I tillegg mulighet til å benytte et såkalt «wildcard», da får du muligheten til å selge/kjøpe en ekstra uten å bli trukket I poeng. Dette kan du benytte 2 ganger pr sesong (1 wildcard før 31.12 og 1 wildcard fom 01.01).

Det er en  egen side for hjelp hvor du kan lese deg opp på alt dette, jeg trenger hjelp til FPL.

Generelt så er det lurt å følge med på hvordan dine spillere ligger an, er det noen skader? Er det noen som ser ut til å bli satt ut av laget, har noen av spillerne du IKKE har på laget gjort det bra og bør vurderes kjøpt osv osv. Jo bedre du følger med på dette, dess større mulighet har du til å sanke poeng.

Egen Premier League-app!

Premier League har    en egen app hvor du både får med deg alt om PL i tillegg til at du kan administrere dit FPL-lag i samme appen. Det gjør det så utrolig mye enklere å holde seg «up to date» mtp laget sitt.

Just do it!

Hva venter du på? Sett opp ditt lag innen lørdag 13.aug kl 11:30 (engelsk tid) og bli med du også. Som vi sa så har Liverbirds Trondheim en premier for beste manager blant sine medlemmer.

Er du ikke medlem, så kan du bli det innen utgang august for å ha mulighet til å kjempe om premien, en signert spillertrøye. Du finner innmelding/betalingsinfo via denne lenka

 

YNWA, Wenche

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.